Attack

Fladdermusattack på sena kvälla i Hagalund! Och det var inte min mus sin fladdrade till och attackerade!


Ansiktsblind

Tv:n är påslagen och det är verkligen vardag i Hagalund. Den nya vardagen med en arbetande kvinna och en hemmaman. Checka in följande konversation i tv soffan mellan kvinnan och mannen då de kikar på Allsång på Skansen: "Du känner ju inte igen någon kändis i publiken" säger mannen. "Nej, men för mig spelar det ingen roll hur man ser ut" svarar kvinnan. "men du känner ju inte ens igen caroline af ugglas, Shirley clamp eller Malmsjö " fortsätter mannen med ett retsamt leende på läpparna. Jag morrar till svar. "Ja, eller han.." säger mannen och pekar.. "Jo, han med skägget menar du....det är ju Jultomten!!" svarar jag leende. Mannen skrattar. Konstigt att man kan vara så ansiktsblind.


Stor trut

Jag och min stora trut. Jag och min bestämda ton. Jag och mitt heta temperament. Jag och min framfusighet. Ibland är det så himla bra. Och ibland är det sådär.


Svarta pricken

Idag arbetade jag också min första arbetsdag på 13 månader. Känns helt sjukt. Visst, när jag väl åkt hemifrån (efter några tårar) kändes det lättare. Och mannen och dottern hade haft en toppenbra dag hemma..Och det var ganska roligt att träffa kollegor och blir säkert ännu roligare att träffa eleverna när de väl börjar. MEN jag känner mig inte redo att lämna min tjej så här regelbundet än. "Jag är inte redooooo", vill jag bara skrika! Känns helt stört. Konstigt stört - man skaffar barn för att man vill vara med dem.. Och sen måste man lämna dem! Jag fascineras över hur samhället är uppbyggt. Man måste arbeta för att få pengar.. Och med andra ord lämna bort det finaste man har för att kunna göra det. Usch, det är med sorg i hjärtat jag lämnar min ögonsten på morgonen. Och imorgon måste jag göra det IGEN!! Imorgon ska jag klä mig helsvart.


Stor dag

För ett år sen idag för ca 2 timmar sen kom Alice till oss. Vilken speciell känsla att hålla den lilla kroppen intill sig för första gången. Vid den här tiden för ett år sen låg vi bara och tittade på miraklet, trötta - men lyckliga. Idag - ett år senare - kan jag bara minnas tillbaka. Jag drömmer mig tillbaka samtidigt som jag smeker Alices lena kind. Herregud vad jag älskar min lilla tjej.


Livsresan

För ett år sen hade jag vid denna tid blivit igångsatt. Den fantastiska resa som väntade kunde vi inte föreställa oss. Resan mot att bli mamma och pappa. Många tankar snurrar i huvudet denna kväll - det känns väldigt speciellt. Jag och mannen pratar minnen och drömmer oss tillbaka. Vilken resa vi gjort... En resa som bara börjat.


Diggandes

En liten dam diggar musik inne på HM.


Kalasdags!

Dagen till ära har både mor och dotter målat naglarna. Idag har Alice kalas för familj och släkt!


24 hours

Då är man inne på sina sista 24 lediga timmar. Jag vaknade med konstig känsla i magen. Allt kryper sig på nu. Imorgon bitti så här dags är det snart dags att bege sig till jobb och kollegor. Men jag ska fasiken njuta av denna dag


Härlig kväll

Tack finaste finaste vänners för en underbart rolig kväll tillsammans!! ... Paris nästa!!!!!!❤


Sötgöte


Musika

Jag älskar musik som det känns som att man flyger. Jag har vingar och jag flyger högt högt!!


Musik

Jag älskar musik där det känns som att man flyger i. Jag har vingar, jag flyger.. Och jäklar vad jag flyger högt!


Flyga

Jag älskar musik där det känns som att man flyger i. Jag har vingar, jag flyger.. Och jäklar vad jag flyger högt!


Flyga

Jag älskar musik där det känns som att man flyger i. Jag har vingar, jag flyger.. Och jäklar vad jag flyger högt!


Flyga

Jag älskar musik där det känns som att man flyger i. Jag har vingar, jag flyger.. Och jäklar vad jag flyger högt!


Flyga

Jag älskar musik där det känns som att man flyger i. Jag har vingar, jag flyger.. Och jäklar vad jag flyger högt!


Den lilla mamman


Det lilla äcklet

Idag satt ett getingäckel på min hand. Den kröp med sina äckliga små ben på min hud. Det var vidrigt. Men jag klarade det.


Att längta

Visst måste man få minnas. Visst måste man få längta tillbaka till en viss tid, en viss plats och en viss sekund. Visst måste man få drömma, drömma om det som varit och drömma om framtiden.


Jag smyger tyst in i Alices rum där hon ligger och sover sedan flera timmar sen. Hon ligger intryckt i ena hörnet av sin säng. Finaste lilla tjejen, den lilla kroppen som kämpat så hårt hela dagen... De små händerna och de små fötterna. herregud så mycket kärlek jag känner när jag ser på henne. Mitt hjärta värker och håller på att sprängad. " Jag kommer alltid vara vid din sida... Min lilla prinsessa, mamma älskar dig..."viskar jag. Jag böjer mig ner och pussar henne på pannan och drar in hennes underbara doft.Jag smyger lika tyst ut från rummet med den underbaraste doften i näsan. ❤


Jahapp

Och där blev hela den vita tvätten sådär fult urtvättad rosa nyans, lyckat.


Frågor utan svar

Varför måste man lämna sitt barn? Varför måste alla göra det? Varför är det bara att bita i det sura äpplet och "göra det"? Varför känns det så sjukt jobbigt? Varför blir inte mitt hår grönt längre? Varför ska Alice hela tiden STÅ i sin gåvagn? Varför har 2 blommor dött? Hur länge ska fladdermössen ockupera kortsidan av huset? Hur stora är egentligen de där Ormvråken som ylar hos oss i Hagalundstrakten?


Enjoy

Dagen igår gick i dessa ords tecken.


Kväller

Jag sitter i soffan, klockan är aningens för mycket för min del egentligen. Jag känner hur ögonlocken börjar bli tunga. jag borde gå och lägga mig, men orkar inte ta mig upp ur detta mjuka som omsluter mig. Jag hör musiken dunka från Logen, mannen har logfest med grabbarna. De verkar ha kul, musiken skruvas upp aningen mer. Jag sluter ögonlocken och slappnar av och tänker tillbaka på dagen...på dagen med min tokiga dotter som vägrade äta lunch vid lunchdax, vägrade sova em lur samt somnade 2 timmar senare än vanligt. Jag blundar och känner efter, jag är fasiken helt slut. Men lycklig. Lycklig över finaste dottern. Tänk att hon kom till oss. Tänk att JAG är hennes mamma - det är så stort. Jag känner hur tankarna flyger allt längre bort och ögonlocken blir allt tyngre och tyngre.


Sommarfin

Med en lugg avklippt av nagelsaxen samt kroppen insmord av "brunutansolkräm" är känslan av sommarfin och kvinna fulländad.


Blandat

Det flimrar. Det durrar. Det surrar. Det bankar. Det klappas. Det dansas.


Hagalunds tokan!


Rikare

Idag är vi en sandlåda och 10 steg rikare, inte illa pinkat va?!


Surr

Surrande runt huvudet, in i hjärnan. Vad är det som händer???!!! En geting - vad faan! Hatar dem!! Jag springer. Jag stänger munnen, rädd för att den ska flyga in och borra sig in in min kropp. Jag skriker, högt fast ändå tyst inuti. Jag känner hur alla hår på min kropp reser sig upp. Snälla hjälp mig någon från denna kusliga fobi.


Back in business again

Ångesten kryper sig på. Hjärnan går på högvarv och jag känner i hela kroppen att jag inte inte inte vill. Jag vill oxå vara hemma längre med mitt barn, som flera av mina mammakompisar ska vara. Jag vill oxå kunna gå på alla Alices kompisars FÖRSTA kalas. Men det går inte, för jag ska börja jobba. Sådär ja, slut på det roliga - tillbaka till verkligheten. Jag känner mig grymt självisk när jag skriver detta, men JAG vill vara hemma med Alice. Så är det bara. Min käre man och Alice ska kompa här nu, först delar vi på det.. Vi är hemma halvtid båda två - men sen ska pappa vara hemma. Suck. Jag vet att De kommer få det hur bra som helst, det är inte det - finare pappa får man leta efter. Det är bara det att...ja jag vill nog oxå vara med på ett hörn.. Själviskt?.. Ja det skulle jag nog säga att jag känner mig. Och avundsjuk! Men tänk er själva.. Mammaledig i 13 (!!!) månader och sen börja jobba... Ibland har man ju jobbångest efter en helg. Förstå efter 13 månader!!! Missförstå mig inte, jag älskar mitt jobb - jag har ett jätte roligt jobb som jag verkligen trivs med.. Och jag tror nog att det kommer kännas bra - när allt lagt sig lite, när jag väl är igång och accepterat.. Men just nu, här i dagarna har jag en liten olustig känsla i magen.


Systerskap

Systrarna Rosa spatserade ikväll ut på en kvällspromenad under solens sista varma strålar. Systrarna pratade om dittan och dattan och funderade allmänt över livets frågor. En kissande gravid honkossa, miljarder småflugor, småsega ben, joggande, vackra ting, havreskörd samt håriga ben var saker som påträffades eller medföljde på promenaden. Systerskap i dess riktiga, sanna anda. Tänk att just jag har en syster som är precis sådär galet rosa som jag själv.


Speciellt

Den speciella känslan av lugn blandat med glädje efter dagens bravader med lilltjejen lägger sig som en dimma samtidigt som glasen av Rose tar ut sin rätt. Denna stund delas med fina vänner och det är livskvalité på hög nivå. Livet när det är som allra allra bäst.


Duschproceduren

Jag sitter i vår lilla campingstuga och beslutar mig för att gå och duscha. Ledsamt nog i servicehuset i de offentliga duscharna som man delar med resten av campingpolarna... Jag tar Alice på höften och duschpåsen med 5 kronor och duschtillbehören och lubbar iväg. Väl inne i duschkuren börjar det - duschpasset!! Med en 1 åring som vägrar stå i duschkuren utan bara vill sitta (och allra helst pussa på golvet, ja ni läste rätt) börjar svetten lacka under mammans lugg och skrattet letar sig upp i bröstet redan innan man klivit in i den lille duschen. Med Alice på höften, 5 kronor som ska stoppas in i myntfacket, försöka schamponera in håret på mig och Alice, undvika att Alice suger på duschslangen, inte nudda antingen duschväggen eller duschdraperiet med någon kroppsdel på varken mig eller Alice ( en konstig ide jag fick för mig under campingveckan) och samtidigt ha en vision om nyrakade ben går inte riktigt ihop. Duschpasset tar en stund och jag var mycket nöjd om jag lyckades skölja ur allt schampo och eventuellt kleta in lite balsam i håret oxå. Att jag allt som oftast inte kom ihåg att varken skölja ur balsamet eller hårborste att fixa ut burret med var en mindre detalj i denna duschupplevelse. När vi väl är klara med själva duschningen är det dags för nästa projekt - påklädning. Vi kliver in i påklädningskuren och jag försöker febrilt få Alice att stå upp på sina små ben - men förgäves. Jag fortsätter påklädningsproceduren med Alice på andra höften men min förmåga att göra fler saker samtidigt åt detta håll går klart mycket sämre. Därför skippar jag både bh och trosor i detta läge. Väl på med diverse plagg kastar jag upp dörren och lyckas möta min spegelbild i helkroppsspegeln. "Fasiken, inte så pjåkigt," muttrar jag tyst för mig själv..."kunde varit värre, vad är väl lite gråsvarta mascararingar under ögonen, bröst som hänger aningens mer än för ett år sen, mjukisbrallor som skär in litelitegrann i rumpan samt ett jätteburr på huvudet" fortsätter jag. Jag och Alice kliver ut genom dörren ut från servicehuset - ut till friska luften och friheten. Väl framme vid stugan vinkar Alice glatt till sin pappa. "Var det skönt att duscha? Frågar han mig. "jodå" svarar jag leende och funderar om det överhuvudtaget var värt det. "Du ser fräsch ut... Men, tröjan är ut och in..." säger han leende. Jo men visst, det var just det. Livet rullar på i dess snabba takt med glada tillrop ett gäng klädmissar, kaffekoppar, vilda tjut, okammat hår och kärlek. Kärlek i mängder.


Hjälpa

Vi hjälps åt lite bara. Jag packar ner och försöker ha någon slags ordning i vår lilla semesterstuga och Alice packar upp. Rätt som det är far mina gymoadojjor iväg över golvet och kvar STÅR en väldigt nöjd dam och flinar.


Kvällspicknick på stranden


Semester

Då var vi hemma igen efter en veckas camping på Öland och en natt i Kalmar hos kusinen och min vän! Så härligt att komma iväg och bara umgås och göra saker hela familjen. Det var första semestern med lilla familjen och bara så mysigt. En kväll satt vi på stranden med picknick, rosevin och härligt sällskap av varandra. Vi drömde oss bort, pratade framtid och minnen.


Busstopp i Slottsparken i Kalmar


Aningens ostadigt


Fuskis

Jag är en riktig liten fuskare. Jag försöker fuska i allt...
Eller iallafall hitta så kallade genvägar. Det ska gå lätt och 
smidigt! Just nu sitter jag och fuskar mig igenom ett parti yatzi 
med min käre make.
 

Larssons Filosoferar

Om man inte har en häst kan man ju ha kamel på sin gård...


Vill ha

Klockrent att glida in till stan på ju!


Fruktansvärd olycka

Igår kväll gick mina tankar till den Lilla lilla killen som sprang efter hans mamma ut på stora vägen. I samma ögonblick kom en lastbil och körde på den lilla killen, som fick svåra skador. Jag kan inte ens föreställa mig detta fruktansvärda och hoppas bara att alla inblandade överlever och hittar styrka igen.❤


Läskigt

Känslan när man sitter på en offentlig toalett och toalettlocket liksom S L Å R N E R på ens rygg är bara så läskig. Jag får rysning av bara tanken. Tänk på dom toalettbakterierna!!


Pigga Alice

Alice tittar med pigga ögon på mig och hennes pappa. Hon fortsätter gå längs med hennes säng. Hon böjer sig ner och tar upp sin Nusse och tittar ännu en gång på oss och flinar. Hon fortsätter sin upptäcksfärd med diverse hejarrop som hon utropar. Det där leendet skulle man kunna döda för - om inte klockan vore 05.00...för då är man död själv. När klockan börjar närma sig 06.30 då börjar det kännas aningen bättre i kroppen.


Polbad


Sommar

Sommar i Hagalund! Och äntligen fungerar Blogg Appen igen!


De magiska stegen

Idag tog Alice de första magiska stegen på alldeles egna ben. En oerhört stolt mamma och en leendes dotter såg förvånat på varandra. 8 vingliga steg var det längsta för dagen.

On My Way

Tjoo Pepsi Max på väg!!!

Förvirrad

Vi sitter i soffan jag och min man. Tv:n är på. Jag trodde det var OS i fridrott på tv:n. Mannen flinar och klargör att "Du märker när det är OS gumman". Tv:n fortsätter att vara på. Jag tittar till på den och utbrister: "Ah nu ska Ubama springa!". Mannen stirrar på mig. Jag stirrar tillbaka. "Du vet väl åtminstone att Ubama är en president!" utbrister han. "Ja ja absolut", ljuger jag leende samtidigt som jag vet att han inte tror mig. Men just i detta ögonblick känns det så bra att ljuga en skvätt. Tv:n står fortfarande på. Efter någon minut är
ett lopp avklarat. Det är tydligen Tyson Geir som vunnit. Tyson... är det inte han som är jävligt bra i boxning... Funderar jag vidare. Men nu är jag tyst. Jag låter detta förbli osagt i vårat vardagsrum denna kväll. Jag har en känsla av att jag är ute och snurrar igen.

Utkast: Jul. 06, 2012

Ytterdörren flyger upp med en smäll. Jag kliver ut barfota på trappen och välkomnar dagen - morgonen så härlig med daggen i gräset med ett halvhögt skrik. Med Alice på höften skuttar, eller struttar, jag nedför trappen och tillsammans dansar vi Soldansen. Alice är nog den som är mest road och hästarna stirrar trött på oss. Alice pekar mot de mörkbruna hästarna och börjar glatt sparka med armar och ben när vi närmar oss de Stora fast ändå Små Djuren. Vi kliver in i hagen och Alice får sitta på hästryggen. Väl uppe på hästen är hon lugn. Hästen frustar och vänder sitt stora huvud mot Den Lilla foten. Mulen möter Söta Små tår. "Du är allt bra nyfiken du" viskar jag till hästen. Alice fnittrar till och jag ler.

Livet på landet, i dess enkla magiska förpackning. Ibland bara älskar man det.

Livets dryck

Livets dryck - pepsi Max. Aningen beroende - ja kanske... Det är dock mitt enda beroende så det får vara så helt enkelt.

Vänskap

"...vänskap är faktiskt äkta bara när två vänner,
utan att säga ett ord till varandra,
ändå kan tycka att det är skönt
att vara tillsammans..."
(Georg Ebers, 1837-1898)

Tidafråga

Det absolut senaste från dottra är att hon reste sig upp utan stöd och stod och funderade på om hon skulle våga ta några steg utan att hålla i sig i något! ...men hon vågade inte... Tidsfråga nu innan hon bär iväg på egna ben...

Njutning

Njuter just nu av ett städat vardagsrum utan mikro, kylskåp, frys och spis i... Till denna fagra utsikt avnjuts en pepsi Max - godare än göttast!

Fri som en fågel

Alice kryper snabbt bort mot ytterdörren. Det går fort, fort. Hon är satans snabb nu alltså.Jag springer efter. Som en galning - mest hela dagarna faktiskt. "Det är intressant det där...Jag borde vara skitsmal, så lite som jag sitter still. Men det är jag inte," funderar jag vidare. Istället fortsätter jag ränna efter barnet mitt. Det är bara att hänga på. Jag halvspringandes med burrigt, okammat hår och "friasomfågelnpattar" och Alice på sina bara knän. Alice kikar över sin axel, jodå mamma hänger på och hon kryper febrilt vidare. "Jag kommer och tar diiiiig" utbrister jag. Och hon skrattar. Som hon skrattar. Hennes skratt är bättre än fågelsång. Det finns inget finare. Jag njuter och springer vidare efter henne. "Det här är livet", tänker jag och kliver i all hast på en leksak. Livet som mamma, i all sin prakt och enkelhet.

Dagens tips!

Hett tips, googla på Fladdermus bajs så får ni se En fladdermus med en jätte snopp! Snacka om att man blir förvånad ibland... Både över att få upp en sån bild OCH att en fladdermus faktiskt kan ha en SÅ stor.

Livet

Fyra människor sitter på en gård ute i någonstans. Det är sommar och semester, gräset är grönt, det dricks Rosevin och människorna njuter. De bubblar om allt och ingenting, hur kycklingarna på kronfågel egentligen har det under sina sista timmar, om fisar, konstiga biljud, trädtoppar, om tequilas och picadoller...ja de bubblar om livet helt enkelt. Livet - så stort, men också så litet.

Galenskap

Hur kan man vakna 04.25 och vilja gå upp då?
Hur kan man dessutom försöka tvinga upp en stackars förälder att genomlida morgonstundens tidigaste timmar?
Det är galet. Ja en helt galen känsla. Just idag finns det bara en rosa prick på Hagalunds gård, den lilla lyser lika klart som vanligt. Den stora är mer grådaskig - nästintill helt grå med ringar under ögonen.

Snart

Jag oljar in bänkskivor för fulla muggar. Mannen lackar golv. Jag dammsuger. Mannen spikar. Jag vattnar blommor. Mannen sågar. Jag lagar mat. Mannen kaklar. Imorrn sätter vi klart tapeten tillsammans.

Snart, snart är det nog klart.

Förvirrande

Det kan vara lätt när det är svårt.
Eller svårt när det är lätt.
Det beror på hur man väljer att se på saken.
Kan man välja föresten?
Det är frågan. 

Byggstart

Nu i helgen startade nybyggnationen med en rivstart! Grävarna var här kl.08.00 i lördags, så nu är vi igång på riktigt!

RSS 2.0