Grodan

Jag sitter vid vårt vita matbord och småpratar med Alice. På något sätt har hon slingrat sig bort från sin stol, ner på golvet och sitter vid det här laget som en ihopkrupen groda. Rätt som det är blir det lite för tyst för att båda gott. När jag böjer mig ner och kikar på grodan ser jag pekfingret som liksom kilat fast sig i hennes ena näsborre. Hon får syn på mig och flinar. " Nä Alice, ta bort fingret ur näsan - inte peta i näsan" säger jag.

Alice håller fortfarande fingret kvar i näsan. Nästa sekund tar hon ut fingret och ser oerhört beslutsam ut. Hon för fingret vidare mot den vita bordskanten och börjar maniskt torka av innehållet på kanten. Detta upprepas flera gånger. Efter ett tag kryper den lilla helnöjda grodan fram.

Frågor från grodans mamma:
1) Vem har lärt henne peta i näsan?
2) Vem har lärt henne smeta innehållet på bordskanten under bordet?


Sommarfeeling

Det är sommarfeeling på hög nivå. Vi hade skolavslutning/ sommarfest igår för cirka 180 sfi elever. En sommardag med många kramar, skratt, tårar, vemod och glädje. Under rektorns tal pratar hon om midsommar och hur galna vi svenskar är som skuttar runt till små grodorna runt en stång. Vi SFI lärare börjar spontant skutta fram som små spermier över golvet och fram på scen. Vi sjunger små grodorna och flyter runt som de mest vilda spermier någonsin. Även rektorn skuttar omkring. För en stund glömmer jag att många nyfikna blickar tittar och jag skuttar lite extra högt och viftar med både armar och fingrar. Det är en heliga stund då hela arbetslaget bjuder på sig - spontant och hjärtligt - till elevernas stora förvåning och glädje. Vi sjunger, skuttar, viftar och eleverna...de skrattar!

Att jag lyckats sätta på mig både strumpbyxor och kjol ut och in hade jag ännu inte lyckats upptäcka. Den svarta kjolen satt också bak och fram - men även detta lade jag märke till cirka 6 timmar senare.


S t o p p

Jag kan inte låta bli att bli förbannad. Så arg på hur hårt kvinnokroppen exponeras genom exempelvis reklam osv. Och hur det här leder till skeva bilder - skeva bilder över hur kvinnor vill bli behandlade. Det är faktiskt inte okej att glo helt ohämmat, att slänga ur sig vidriga kommentarer över kvinnans egen kropp. Vi måste sätta stopp. Säga nej, det räcker nu. Idag finns tydligen inga gränser. Allt har blivit så sjukt. Så förbannat jävla sjukt.


Toalettsnack

Jag håller på o fnittrar ihjäl mig när Alice spatserar in till mig på toaletten och låtsaspratar i tv dosan. Först pratar hon med mormor o morfars hund Hobbe för att sedan övergå till att prata med moster Kajsa. Jag sitter där på toan och undrar i mitt stilla sinne VAD hon tycker att de pratar om och HUR hon kommer på allt!!?


Underbart

Idag har det varit en dag full av galenskap och härligt sällskap. Dagen har kantats av fina vänner både till mig och Alice och livet får ett underbart sken dagar som dessa.


Vackert


Äkthet

Det finns saker som står högt i kurs och som jag värderar som väldigt betydelsefullt i alla relationer. Det är äkthet. Jag har så svårt för människor som föreställer sig, som inte håller vad de säger och som i sin tur förväntar sig att man själv ska finnas/ ringa/ ställa upp osv. Att sedan "visa upp" kompisskapet/ relationen genom diverse officiella sidor på internet känns så mycket fejk. Det är fasiken viktigast att vara äkta, att ställa upp - även i det tysta och inte bara visa upp hur rart man har det i sin kompisrelation. Att vara äkta - "Take it or leave it liksom!"


Dottern

En dag fylld av lek och tid med dottern. Det är verkligen det bästa som finns. Hon är mitt allra finaste. Mitt allra bästa. Det finns inget bättre i hela världen än att få spendera hela dagarna med henne. Livet går i 100 knyck när man hänger med henne - men fy tusan vilka 100 härliga knyck!


RSS 2.0