Risig tå

Den Rosa Pricken vaknar 01.20 av att det bultar i ena tån. "Herregud, vad är det som händer..Antingen är den Lilla Rosa Pricken vaken så här dags på dygnet eller oxå så håller kroppen på så att man inte får sova" tänker hon surt! Den Stora Rosa Pricken sätter sig upp i sängen och tänder lampan och kollar på sin lilla tå. Den är röd och bultar. " Älskling, min tå bultar och gör ont..jag tror jag måste ha Ipren", säger den Stora Rosa Pricken och petar på sin man. (Aningen själviskt kan jag tycka att väcka någon kl.01.23 för att det gör lite ont i tån, men så var det iaf!!!)
Maken vänder sig om och skrattar (!!) och mumlar något om smärtlindring. Den Rosa Pricken börjar själv fnittra över situationen, tå hit eller halsmandel dit eller barnafödande hit och dit - Smärtlindring hit, Ipren eller alvedon dit.
 
Den Rosa Pricken smyger ned och hämtar en Ipren. Hon slänger sig ned i soffan en stund och ligger och funderar på diverse. Kanske har den Rosa Pricken blivit lite mindre mörkrädd ändå av all tid vaken på natten... "Eller nja, ändå inte.. Känns ju alltid som att någon tittar på en genom fönstret när man struttar runt halvnaken nattetid", funderar hon vidare.
 
Den Rosa Pricken smyger upp igen, går in i Den Lilla Rosa Prickens rum och klappar henne på den finaste kinden i hela världen. Den Stora Rosa Pricken smyger in i sitt sovrum och kryper ned i den lite för varma sängen. Snabbt stänger hon ögonlocken och försöker sova, men det är svårt..Svårt att sova på beställning.. Men det behövs, för snart vaknad den där Lilla Rosa Livsglada Pricken. "Snart, om exakt 3 h och 15 min," tänker hon och börjar räkna får som hoppar över ett staket. Allt för att somna snabbt tillsammans med den risiga tån.

Tåhelvetet

Hatar när man bloggat klart och trycker på publicera knappen- och allt FÖRSVINER! Återkommer imorgon om tå helvetet som just sitter på min fot.

Drömmande

Att vara drömmare ända in i själen kan vara mycket ansträngande för hjärtat och framförallt för hjärnan! Det kan kosta - ibland ganska mycket... Men oftast är det vinst och det på ganska hög nivå. Att vara drömmare innebär för mig också att man känner efter, alltid och väldigt mycket. Ibland sprängs hjärtat av lycka men också ibland kan det dras åt av smärta. Hjärtat och själen är djup, ja nästan bottenlöst.

Vänskap

Jag är så glad att jag har vänner. Vänner som finns där. Vänner som man kan ha grymt roligt med. Vänner som man kanske sällan träffar men när man träffas så är det så mysigt och skoj som det alltid är när man ses. Vänner som man kan prata om allt med. Och tack du fina vän idag för vackraste blommorna - och tack du andra finaste vän för det otroligt omtänksamma och gulliga kortet. Min dag idag känns perfekt.
 
Vänner, det är fina grejer det! 

Ny kunskap

Idag har jag fått lära mig att havssköldpaddor kan andas med sitt anus. Det var rätt roligt faktiskt, och lite konstigt... Tänk själva tanken att om man fick andnöd så kunde man öppna upp anus och börja andas med det... Skumt!

Blä

Blä för trafiklotsar på björkviksväg.

Busdags!

En busig blick möter min. Nu är det dags att sätta sprätt på den här dagen!

Spänning

Två små armar och liten kropp kravlar sig starkt upp mot soffkanten. Hon är målmedveten. På soffan finns något oerhört spännande och som aldrig får vara ifred. Hon smyger med stadiga ben bort mot hörnet. Väl framme ska det slås, slitas, dras - ja allt som hon kommer på. De blänger på varandra, den ena av spänning och glädje och den andra av missnöjdsamhet.Livet är allt bra spännande när man är 11 månader. Kissen är inte riktigt lika road av Alices alla upptåg just nu.

Lactosmage

På midsommafton satt jag på toa över en halvtimme med lactosmage. Då passade jag på att fundera på ungefär hur många timmar man spenderat på toaletten på grund av lactos i maten på olika tillställningar/ utflykter / semestrar / hemmakvällar. Tappade räkningen ganska snabbt och insåg att det inte var någon ide att räkna. Det är mycket tid och jag funderade vidare också på alla konstiga sk. Toaletter man fått turen (?!) att besöka... Många minnen, men den som fasiken tar priset är på en glasbåtsutflykt på Cypern. Då var toaletten placerad i städskrubben på en yta av mindre än 1 kvm, dessutom låg utrymmet uppe hos kaptenen med bara en tunn vägg emellan och en skev dörr som INTE gick att stänga. Aningen jobbigt när man som lactoskvinna inte har något val utan leende backar in i städskrubben, ståendes (!) uträttar sina behov medan man krampaktigt håller i dörren. När spolningen dessutom visade sig vara ur funktion var känslan total. Lactoskvinnan klev leendes ur skrubben och smet snabbt bort, bort så långt man kan - på en liten glasbåt med max 20 passagerare.

Grymt

Midsommar är nog bland den bästa av traditionerna och högtiderna tycker jag! Jordgubbar, familjen, vin och massa umgängestid räcker hur långt som helst, för mig iaf!

Visst?!

Visst kan man:
- spara kokt spaghetti i plastpåse i kylen om man har 
riktigt dåligt med matlådor?
- knyta upp tomatplantor med maskeringstejp?
- äga en skitskrapa och ha den upphängd på arbetsplatsen på jobbet?
- få en liten bajskorv/ bajshög i knät av liten rumpa och tycka att det 
är ganska okej?
 

Passar på

Jag passar också på att påpeka att det inte är jag
som glömt att lägga ut bilder längre... Det är krångel
med min blogg och det verkar svårt att få hjälp av blogg.se 
Oxå... Så, om det finns någon intelligent datanisse bland 
mina läsare - HJÄLP!

Skål

Här skålar vi för fullt för vår diskmaskin som blev inkopplad ikväll!
Så grymt att äntligen ha en diskmaskin i sitt hem!!

Träningsvärk

Välkommen vackra träningsvärk. Du är efterlängtad.

Separationsångest

Det är med sorg i hjärtat jag nu intar min sista månad som heltidsmammsledig. 
På riktigt har jag separationsångest från denna ljuvliga tid, som jag aldrig mer kommer
få uppleva igen. Ja, visst om jag får fler barn blir jag mammaledig igen.. Men, DENNA tid
kommer aldrig igen - att vara hemma med sitt första barn och ha all tid i världen att 
njuta av varandras sällskap. Det har varit helt otroligt och jag önskar önskar önskar att det var 
mer tid kvar än det faktiskt är. 
 
Trots min separationsåmest är jag ju givetvis otroligt glad att Alices pappa (bästa pappan 
i hela världen) också vill och har möjlighet att vara hemma med henne. De kommer få
en grym tid tillsamman mmadrasser pappa och dottermys och bus! Det är ju trots allt inte 
så många pappor som är hemma så länge som mannen i detta hus kommer vara. 
 

Kunnigt

Den Rosa Pricken var idag på Cheapy och skulle kolla om de hade det kakel som Familjen Larsson vill ha i köket. Hon hittade ett hon tyckte var ok, MEN det stod att det var Klinker. Mamman till den Rosa Pricken var också med och tillsammans diskuterade de lite snabbt och funderade på skillnaden mellan dessa typer. Snart springer en "CheapyNisse" förbi (ni vet en sån där som typ ska jobba eller vad de gör på stället). Vi haffar honom och frågar honom om skillnaden. Han skakar bara på huvudet och går sakta bort till en kollega för att fråga om detta. Efter ett tag kommer grabben tillbaka och svarar: " Ja, Kakel har man på väggen och Klinker på golvet." Jag och mamma stirrar på varandra. SÅ långt kunde vi också tänka. Det var nästan så man trodde han skämtade med oss. Jag åkte därifrån utan Kakel.

Hårt arbetande

Just ni läggs massa tid på att få igång vårt nya kök. Vi jobbar och jobbar för att komma någon vart.
Typ samma känsla som att trampa vatten. Men lite närmare är vi nog allt det nya köket.
Jag önskar mun blogg funkade som den skulle så jag kunde lägga ut en bild!

Tänkvärt

Viktigt är att ta hand om dem man håller närmast. Alla relationer måste man vårda, spelar ingen roll om det är en kärleks - familje - eller kompisrelation. Inget är så viktigt i livet som dem människor man har närmast i sitt hjärta. Och man får inte glömma bort dem, på livets krokiga autobahn.

Tålamod AB

Att skruva ihop IKEA kök kräver tålamod. Tålamod till tusen... Och sen gärna lite till. Mitt tålamod är kört i botten - ända ner alltså, finns fasiken inte en droppe tålamod kvar.

Bloggproblem

Tusan, har lite problem här med bloggen och att lägga in bilder. De har tydligen ändrat bloggsidan och Appen till det så kommer heller inte in på mobilen.. Måste kika lite på detta snarast...

Egentid

Här väntas det egentid på hög nivå. Stockholm och barndomsvännen Emma väntar. Vinet står på kylning och danskorna är nedpackade (om vi får för oss att gå ut och svänga våra lurviga). Det kommer garanterat bli massa tjejsnack och fokus på allt annat än kaos och köksbyte.

Kaos

Att befinna sig i kaos är att vara utom sin trygga sfär. Man arbetar febrilt för att komma tillbaka till det tempo, den så kallade "livslunken" som man själv trivs bäst i. Alla är vi olika skapta, detta gäller även i kaos.
Ett kaos kan kännas och se väldigt olika ut beroende utifrån vems perspektiv man ser det ifrån. Vissa kallar det Kaos andra för Organierat Kaos eller varför inte bara för vanlig Oordning.

Att befinna sig i Kaos är oerhört påfrestande för vissa medans andra rycker på axlarna inför det faktum att man inte har kontroll på situationen och med andra ord inget man kan påverka. Vilken sort tillhör du?

Pratiga Ingalill

Dagens tänkta korta samtal till Folksam idag innebar ett samtal med en oerhört pratsam dam, Ingalill. Jag fick inte bara svar på 2 små frågor jag hade utan fick oxå lära mig följande:
- Att damen var ingift i en släkt som kom både från Katrineholm och Vingåker.
- Att det var många kändisar som kom från dessa trakter, Göran Persson till exempel.
- Att hon själv bodde i Göteborg.
- Att hon arbetade till kl.14.00 idag för hon hade arbetstidsförkortning. Så hade de ibland, klargjorde hon.
- Imorgon arbetar hon till kl17.00.
- Att damen varit i Thailand med hennes man och sitt enda barnbarn och föräldrarna för 4 månader sen.
-Att hon tyckte det var tokigt att solen inte lyste samt att det bara var 12 grader. Yr hade ju lovat 16 grader och sol!
- Damen redogjorde för konsumentköplagen samt en rad andra villkor.
- Att man absolut inte fick lura folk om man arbetade på Folksam, det förlorade de ju på, enligt Ingalill.

Samtalet tog 26 minuter. Jag fick dricka kaffe med Ingalill som eftermiddagsfikasällskap.


Så Underbart

Folk som är på väg mot året är oerhört trevliga. De är de finaste polare som finns. Deras personligheter blommar. Och de pratar. De lever ett rikt inre liv, vilket framgår av deras egna små telefonsamtal eller av resonemangen med nallen eller tvättlappen. De gillar sig själva så som människan alltid borde gilla sig själv, och de talar om det!

( Ur Barnaboken, 1983)

En gång...

Det var en gång en Rosa Prick som satt i ett väntrum till en sjukssköterska. I samma väntrum, alldeles brevid satt ett äldre par i ...ja skulle tippa på 85 årsåldern typ. Det äldre paret försökte kommunicera, eller rättare sagt, de kommuicerade - Högt och ljudligt. Den Rosa pricken förstod direkt - aha, de är gamla och har svårt att höra.

Paret höll en aningen sur och butter ton mot varandra. Den Rosa pricken drömde sig bort och tänkte att de säkert varit varandras sällskap i många år - kanske sitter man så då, tänkte den Rosa Pricken.. Man behöver inte ens försöka vara trevlig mot den andre eller skämmas för någe längre, spann Den Rosa Pricken vidare. I samma ögonblick lutar sig den äldre Damen snett framåt, lyfter på ena skinkan och lägger av en B R A K S K I T. Brakskiten liksom ekar i väntrummet och alla vi andra som råkar befinna oss där tittar lite försynt bort mot Damen. Damen lutar sig därefter ännu längre fram och "låtsasläser på en tidning". Däreftergapar tystheten i rummet. Hennes Gubbe fortsatte att stirra rakt fram utan att blinka.

En sekund, en liten handling (egentligen bara En Dam som slappnade av i baken) men som förändrade och som bokstavligen lättade upp stämningen i rummet. Jag hade velat garva läppen av mig och tokfnittrat. Tack finaste Damen för Brakskiten - vi var nog flera som uppskattade den även om varken du eller din man inte direkt uppmärksammade den.


Tolkningsfråga

Hur tolkar man följande: " Ryggläge hole life long."
(Fint med felstavningen på hole/whole oxå..) 😊


Frågor

- Varför la jag mina glasögon under filten i soffan så de råkade bli suttna på och helt sneda?
- Varför går läggningen alltid sämst när man är dyngtrött själv?
- varför har vi egentligen nagelband?
- Varför finns det inga billiga rockabilly klänningar?
- Varför har jag olika blodtryck i vänster och höger arm?


Sommar

Och när har sommaren tänkt dyka upp med sina ljumma junikvällar?


Fotbollen

Det fina med fotboll och när Sverige spelar är att man blir så fotbollskunnig. Det ingår liksom, vilket känns förträffligt! Dock vet jag inte riktigt vad mannen här i soffan tycker när jag lägger ut mina expertkommentarer.
Senaste expertkommentaren: "Märkligt att De (Sveriges fotbollsspelare) släpper allt bara för att Vi fått ett mål. Backarna borde täppa till bättre, jobba hårdare helt enkelt. Ja och herregud, vad gör forwardsen?!!"

Och VAD gör Jenny?? Var bara tyst, du kan faktiskt inget om fotboll på denna nivå.


Babbelmaja

Nu säger Alice ord - på riktigt!! Vissa ord har hon använt ett tag nu..Så stolt mamma! Alice säger: Mamma, pappa, hej, isss (kissen), ajaj..

Tokigt att ett av min dotters första ord skulle bli "ajaj".. ❤


Hårdhandskar

Hårdhandskar mot bacillerna!! Nu kan man kalla oss Familjen Penicillin. Det är najs.


Tack och god natt!!

Lugnet har stilla lagt sig på Hagalund Gård. Nu säger vi Tack och God Natt denna dag och denna vecka!


Dessa ögonblick är magiska.


Operation AB nu tack!

Oj, känner att jag verkligen inte vill klaga och detta ska absolut inte bli något klagoforum... Men just nu, i detta ögonblick har jag så grymt ont i halsen att jag lätt skulle lägga mig på operationsbordet imorgon. Detta är det värsta jag någonsin varit med om. Jag kan inte svälja, prata eller sova pga smärtan. Hals Mandlarna är så pass stora att de nuddar varandra och någon jädra beläggning har lagt sig över som ett täcke. "Hålet" i mitten som man brukar andas med krymper och krymper och jag får hela tiden fråga Danne för försäkran om att "hålet" fortfarande finns när andningspanik uppstår. Snälla, någon - operation behövs här NU!


Öka

"För i helvete, öka trycket."

Finns bara en man som slänger sig med dessa uttryck. Ni som känner'n vet oxå vem..


Olycka

Och olycka är att vara där jag är, för då blir man sjuk.


Lycka

❤Lycka är att vara där du är.❤


Utvecklingen

Helt stört vad snabbt det går med Alice just nu. Det händer så mycket varje dag. Bara på den senaste veckan har hon verkligen ändrats. Nu är hon super aktiv, hon sitter inte ned på hela dagen - hon vill stå, stå, stå heeeela tiden. För ca 2 veckor sedan tog hon sina första steg och hon går mellan soffbord och soffa typ hela tiden. Att gå utmed möbler är det största tidsfördrivet just nu. Hennes leksaker tittar hon inte åt längre, jo möjligtvis bollarna - de är fortfarande lite roliga. Man kan lugnt säga att det är full rulle ute i Hagalundsskogen just nu, både dagtid och nattetid - för sova på natten... Det har vi verkligen inte tid med just nu. Livet har på tok för mycket att erbjuda för att man ska sova bort det.


VVH

Vem. Vad. Hur.


Miss

Missat Stockholmsbesök hos finaste Emma pga. ytterliggare en halsfluss. Nu har familjen fått utegångsförbud (inte träffa andra bacilluskfyllda människor) i en vecka för att hinna bygga upp vårt immunförsvar. Nu banne mig SKA vi bli bra!!


Busunge

Nu klättrar vi hela vägen uppför trappen alldeles själva... Och mammans fråga, var är grinden?


Citat

"Godmorgon, nu börjar stressen."
Klockrent citat som jag såg på bygglov som en liten kille hade vid sin säng.


Tur

Häromdagen skulle jag åka till tippen med ett fullt lass gammalt kök och golvplank. Min käre far skulle snällt hjälpa mig. Detta inget konstigt i sig utan en ganska vanlig företeelse. Denna gång gick det dock inte lika smärtfritt som det brukar. Kanske var det dömt att misslyckas redan från början. Okej, lägg ihop 1+1:
Obesiktat släp + inga lysen som fungerade + överfull last + last ej fastspänd + hård blåst + bortblåst last på vägen + civil 'farbror polis ute på vägen' i sin silversaab + stannar dotter och far + beordrar radarparet att plocka upp lasten + åker därifrån utan att ge böter = Aningen skakad, Men fnittrandes och toknöjd dotter/Fru/mamma.

Herregud, ibland ska man ha väldans tur. Och det hade vi denna dag, främst att ingen på vägen gjorde sig illa på våra flygandes plankor!! Men oxå - vilken jäkla BOT vi hade kunna fått. Då hade vi fått äta nudlar resten av sommaren vi.


Magiska morgnar

Vi smyger upp, Alice och jag. Jag vet att det egentligen är tidigt, men i våra ögon har vi fått sovmorgon - ända till kl. 06.00. Min lilla tjej kramar mig hårt runt halsen. Jag njuter och tittar ut genom fönstret. Det finns inget i hela världen som slår dessa fantastiska små ögonblick i livet. Små vackra armar som hårt kramar sin mamma. Jag trycker henne hårt mot mig och viskar att "Jag älskar dig." Vi tittar åter ut genom fönstet, det liksom glittrar ute i gräset. Våra blickar möts och mitt hjärta håller på att sprängas.


Regnmys

Det finns inget mysigare än att krypa ned i sängen när det är regnrusk ute.


Klockrent

"Det finns bara en väg till glädje och det är att sluta bekymra sig över sådant man inte kan påverka".

Tack vännen för det citatet. Det gjorde min kväll.


Konstig känsla

Nuförtiden skäms jag nästan när folk frågar hur det är... Och jag ännu en gång säger att "jo då, det är sådär.." jag vill bara säga att "Jo tack, livet leker"!! (för det känns det som att det gör när hela familjen mår bra..)
Men som vanligt är ju lilltjejen tokförkyld med feber titt som tätt vilket leder till dålig sömn, mindre matlust, rutiner rubbade osv...Livet blir lite extra rörigt när småttingen är sjuk helt enkelt. Lägg därtill att föräldrarna inte håller sig friska så blir det en tråkig karusell som man bara vill hoppa av.

Jag vet inte hur många ÖF stunder, jobbfika, föräldragruppsfika, babysim m.m vi fått avstå. Trist och det suger verkligen i "Jennyssocialtarm". Idag när jag tackade nej till fika skämdes jag lite igen. Jag vet att jag inte ska, men folk kan ju faktiskt tro att jag inte vill träffa dom - men jag lovar er gott folk, det vill jag!


Fint

Nu kan vi snart börja lägga igen i köket och få ett golv igen... Fick hem trägolvet idag och det kommer bli sååå fint. Längtar verkligen tills vi har ett golv i köket igen. Just nu lagar jag mat i vardagsrummet, spaghetti o köttbullar blir det idag.. Ingen favorit direkt men aningen svårt att laga avancerade rätter just nu...


Sjukstuga

Som ett vanligt inslag varje vecka kör vi sjukstuga. Dock kör vi x2 vilket hör lite till ovanligheterna.


Pink

Jag undrar när Pink tänkt komma till Sverige nästa gång?!! Jag längtar och tänker ladda inför det..


Köksstart

Ja nu kan man lugnt säga att vi dragit igång renovering av köket. Återigen känns det som att man är med i drömkåken.


Husråtta

Fuskbyggare?? Ja kanske..


Bus

Man kan gå med vagnen, men oxå sitta i den!! Inga problem!!!😊


Död

Bara idag har jag dödat en stor snigel och kört ihjäl en fågel som lyckades fastna framtill i gallret på bilen.. Inte så trevligt. Stackars snigel och fågel... Och se upp för mig idag, det verkar ju vara farligt att vara i min närhet...


Snurrig

Denna vecka har jag glömt 2 möten och kommit 20 minuter sent till ett annat. Sådär bra va?!


RSS 2.0