Påskkärringen

Snart flyger vi till Blåkulla min lilla påskkäring och jag!


Dottern min

Dottern min har de vackraste ögon.
Dottern min har det lenaste hår.
Dottern min är busigast av alla.
Dottern min med tjocka tår.
Dottern min som bestämt säger "Nej".
Dottern min som till alla säger "Hej".
Dottern min som jag älskar så.
Dottern min kommer jag aldrig från gå.


Äkta


Sanning


Dikt: Att vakna

Ibland får man känna
Känna på livet
Livet i dess enkla raka form
Formen av en stöt
Stöten väcker dig
Du vaknar.

Du känner. Du vet. Du älskar.


Ljus


Livet

När man lever livet så händer det saker. Ibland så otroligt härliga och roliga saker och ibland tråkiga saker. Det är livet. Och väljer man att leva det är det bara att hänga på och uppleva allt som livet har att lära. Ibland är det lätt och ibland är det svårt. Livet kan ha höga toppar, djupa dalar och ibland även ett platt landskap.

En vän till mig brukar säga: " Man får inte mer än man klarar av". Och det tror jag på och brukar tänka på när saker känns tuffa.


Fredag eftermiddag

Det är fredag eftermiddag. Jag, Alice och mormor har tjejmys på högsta nivå. Våra kroppar blir förvildade och börjar galet dansa omkring i mormorns hus. Barnmusiken dunkar högt. Den äldsta av oss skuttar och stampar likt en vild häst. Den yngsta snurrar snabbt runt runt och lyfter mellan varven upp armarna och låtsassjunger med vickande huvud. Jag försöker hänga med dessa två galna typer. Vid anblicken av dessa två inser jag varifrån jag fått min danstalang och vem som kommer föra den vidare. Det är en härlig syn som utspelar sig i det stora luftiga rummet. Jag möter mormors blick hon liksom skakar igång en dans utan dess like. Jag ser på Alice som börjar asgarva och jag fnittrar själv åt våra galenheter. Jag drar igång det berömda "Tåget" där man dansar fult på rad. Vi sjunger i högans sky. Hobbe, hunden, stirrar trött på oss.

Det här, mina vänner, är en helt vanlig fredagseftermiddag i rosa färgens tecken. Välkommen underbara helg. Du är efterlängtad på flera sätt.Dunk dunk

Mammahjärtat dunkar hårt i bröstet. Jag smeker Alices hår som ligger utspritt på hennes kudde. Alice nyss lätta andning har övergått i längre och djupare andetag. Min prick sover. Jag böjer mig ner och pussar henne på pannan. Jag vänder mig bort och smyger ut genom dörren med största längtan att det snart ska bli morgon igen så vi kan fortsätta umgås och busa. Oj vad mammahjärtat bankar för denna finaste prick. ❤


Orka

Orka. Ja orka. Orka hela dagen. Orka hela tiden.


Rosa prickar


Ångest

S ö n d a g s å n g e s t s o m f a n .


Systerskap

Min vackra syster.
Jag är så glad att just Du är min syster.
Du är inte bara min syster utan också min bästa vän.
Jag kan alltid lita på att Du finns där när man behöver dig. Och Du kan alltid lita på att jag finns där för dig när Du behöver mig.
Jag vet ingen mer i hela världen som är lika omtänksam som du, jo en till förresten - och det är vår mamma, som liksom Du har ett stort hjärta av guld.
Jag älskar dig så min syster och bästa vän. Tack för att du finns.❤


Påväg


Pratiga damen

Jag stirrar tomt framför mig och bara nickar till svar när munnen på den pratsamma damen rör sig snabbt snabbt snabbt. "Herregud vad hon pratar", tänker jag.
"Och om så sjukt ointresserade saker", fortsätter jag tänka för mig själv. Jag känner hur huvudet börjar snurra och min hjärna känns plötsligt stor som en ballong. Dem pratiga damen fortsätter käckt babbla vidare. Om allt, om sig själv, om livet runt omkring. Själv dör jag en liten stund. Men den pratiga damen verkar nöjd. Nöjd över att ha lyckats prata omkull en annan människa.


Att vara mamma

Att vara mamma kan te sig som världens enklaste men också som världens svåraste. I mammarollen ingår exempelvis:
- att någon älskar dig villkorslöst.
- att aldrig mer behöva stänga toalettdörren för att göra nummer två.
- att du alltid har världens bästa polare som till 100 % är redo att göra något kul.
- att sluta känna hunger på beställning
( om situationen kräver det) och inse 2 timmar senare att du endast drack tre koppar kaffe till middag.
- att just du är världens bästa mamma.
( Tänk vad många världens bästa mammor vi har!!!!)
- att sluta tycka att diverse kroppsvätskor är äckliga. Det spelar ingen roll längre hur eller var saker o ting hamnar - så länge det är ditt barns såklart!!
- att börja asgarva tillsammans med ditt barn och känna hur ditt hjärta liksom "hoppar" av lycka.
- att råka få syn på sina ögonbryn i spegeln och inse att de nästan växt ihop. När du dessutom lyckas göra en sittups i tvsoffan på kvällskvisten och får syn på vad du tror är din mans håriga ben men förstår snabbt att det är dina - DÅ är det dags för kroppssanering!
- att få känna en innerlig kärlek till ditt barn som inte går att jämföra med något annat.

Allt ingår i Att vara Mamma helt enkelt.


Ljust

Det ordnar upp sig på torpet. Skönt att återigen se ljuset! 😊


Dagar som dessa

Dagar som dessa passerar förbi i sakta mak. Jag önskar så att min lilla tjej kan få bli lite piggare. Idag har hon gråtit sig igenom hela dagen hittills och nu slocknade hon i soffan av ren utmattning. Liten är jätte sjuk med hög feber, väldigt ont i halsen, en vidrig slemmig hosta och toksnorig. Hon vägrar äta och jag får nätt och jämnt i henne att dricka. Det är inte lätt att vara sjuk. Det är inte heller lätt att vara mamma i dessa lägen.


RSS 2.0