Små guldstigar

Det är med blandade känslor man möter en ny vecka. Absolut med nya möjligheter men också med en massa arbete. Ibland känner jag bara för att vara kreativ o finna andra vägar i livet. Men frågan är: var är dessa små fintrampade stigar och leder de verkligen till guld?


Efterlängtade dagar

Och så kom äntligen den här dagen som jag längtat efter. Jag har varit sådär löjligt förväntansfull, haft svårt att sova inatt, funderat, väntat... Ja nästan som ett barn som väntar på julafton.

Idag ska jag, mamma och Kajsa åka till Stockholm och lyxa på hotell, shoppa och titta på ett hästevent i Globen. Det känns så himla lyxigt. Att bara få vara, i lugn och ro. Att få äta i lugn och ro, sitta och småprata en hel måltid. Lyxa. Njuta. Jag längtar till och med efter tågresan med en kopp kaffe i handen och blicka ut över vidderna.

Det är kontrasterna i livet som gör det där lilla extra och som gör att man uppskattar alla delar. Livet som småbarnsmammor bjuder på en hel del andra bitar som är livskvalité och njutbart på sitt sätt. Samtidigt är dagar som dessa otroligt viktiga för att samla energi till dagar som kräver energi och tålamod.

Nu ska här njutas. I mängder.


Älskade syster

Det finns saker som du måste veta.
För att du är du. Och för att jag är jag.
Jag vet och ser ju att vi inte sitter ihop rent fysiskt.
Så dåligt ser jag inte - än..
Men...
Jag tror vi delar hjärta.
Det du känner - känner jag.
När du ler - ler jag.
När du gråter - gråter jag.
När du skrattar - skrattar jag.
Det är konstigt att vi bara är systrar
och inte enäggstvillingar.
Det måste blivit något fel när
mitt ägg blev befruktat i mors livmoder - ensam liksom.
En del av "mitt" ägg stannade nog kvar
på något sätt och väntade i 5 år - på dig.

För det är så det känns, för mig. Du är min syster. Min, bara MIN (okej jag delar glatt med brorsan oxå, men ändå..)
Du är den finaste syster man kan tänka sig. Och du är stark - så sjukt stark.
Jag älskar dig syster.
Och det finns små händer som gärna håller dina. Det finns ett rufsigt hår som väntar på dig och som varje dag pratar om dig. Det finns en busig tjej som mer än gärna vill att "Kakka" läser saga.
Jag vill att du ska veta.
Allt som betyder något.
Nu och för alltid.
Vi älskar dig.


Känslor

Det är mycket känslor i omlopp. Typ hela tiden. Jag är ju en känslomänniska och för mig innebär det att jag känner - massor - och hela tiden. Jag känner för min lilla familj, för min stora familj, för nära och kära, för mig själv, för mina elever, för vissa kollegor, för katten, för min tand,för bilen, för vårt rödfärgade hus, för våra blommor... Ja jag känner verkligen för allt och alla. Det är både positivt och negativt.


RSS 2.0