Älskade vän

Det är inte alltid så lätt att somna. Kolla in denna stil liksom - och med "Nussen" i munnen som en liten hund typ.. Var tog nappen vägen undrar jag? Älskade lilla vän.. Det är ju för väl att livet är på tok för roligt att sova bort!


Solenergi

Vilket härligt väder vi har! Fyller på med solens varma strålar!! Snacka om att det ger energi!


Så mycket känslor

Alice ögon möter mina. Hennes lyser av glädje när hon ser sin mamma. Mina ögon tåras, hon är så fin. Herregud vad mycket kärlek! Hon sträcker ut armarna och vill komma nära. När hennes ansikte möter mitt får jag en stor blöt puss - Och vi håller kvar, väldigt länge. Det är dessa ögonblick som är obeskrivliga. Det är dessa ögonblick som gör att man glömmer att man bara sovit totalt 4 timmar och med 7 (!!!) avbrott för diverse napptapp på en natt. Jag kunde aldrig för mitt liv förstå hur mycket jag skulle komma att älska mitt barn innan hon kom till oss. Det är så fint att mina ögon tåras igen.. Lilla fina tösabit!


Önskan

Ibland önskar jag att jag hade ett något lugnare temperament. Jag misstänker att mitt hjärta inte skulle pumpa lika fort då.


Att lyckas

När man väl tar sig tid att plocka det andra ögonbrynet så råkar man ju såklart "plocka av" det. Sådär snyggt.


Oslagbart en helt vanlig fredag

Kärlek. Andra länder. Andra språk. Levande. Människor. Drömmar. Familj. Vardag. Vänner. Glädjefyllt. Optimist. Fria val.Livet.


Mera Jenny, Mera!

Igår mötte jag "tjejen med de grymt stora armarna" på boxningen igen. Men denna gång var det jag som hade box handskarna! Med en fantastisk känsla tänkte jag " haha, Nu jäklar ska du få". Det enda "tjejen med de grymt stora armarna" S K R E K när jag försökte slå på henne: " Ta i mera, ta i mera!!" "Men om jag gör det dååå??" vrålade jag lidande tillbaka.. Då flinade hon bara.


Hur?

Och hur får man ut en för stor sten ur ett för litet ketchupflaskhål??


Påväg

Allt som oftast är jag påväg någonstans. Antingen rent fysiskt eller med huvudet. Jag försöker stanna i nuet och njuta av detta fantastiska som händer nu. Jag drömmer och funderar.. Finns det konkreta svar på ens drömmar?


Fler gånger

Just nu gör jag verkligen allt fler än 2 gånger. Jag städar upp, Alice leker mer. Jag städar upp, Alice leker än mer.


2 saker

2 saker som förgyllt livet en aning:
- jag lyckas göra konstiga uttalanden på ord: exempelvis lyckas jag uttala ordet "magen" med betoning på den första delen, alltså "MA-gen". Låter aningen konstigt faktiskt, testa vettja!
- jag och syster blir jagade av tre fåglar när vi är ute och springer vilket resulterar i höga skrik och försök till snabbare fart! Så vidrig upplevelse just då men rätt komiskt i efterhand!


Finaste prinsen

Känslorna för denne häst kommer alltid att vara speciella. Jag känner både kärlek och vemod när jag rider honom. Vi har så många minnen ihop. Varje steg och rörelse är så bekant och ikväll kunde jag inte annat än minnas all den tid vi spenderat ihop. Under många år var han mitt allt och jag engagerade mig av hela mitt hjärta i honom. Allt som han kan, har jag lärt honom. Det är häftigt och kärlek det! Aron kommer alltid ha en bit av mitt hjärta och det blir nog svårt att få tillbaka hela den biten.


Knasigt

Knasig känsla infinner sig när:
- fika och lunch sällskapet man bjöd inte hinner få något fika OCH man hinner nätt o jämnt prata mellan bustjejernas blöjbyten, matningar, skratt, bus och skrik. Sällskapet hann heller knappt sluka lunchen innan det åter var dags igen. Snacka om otajmning med tjejernas rutintider.
- Alice sliter tag i håret på kompisen så hon gråter och jag ber så hemskt mycket om ursäkt, fastän varken Alice eller polarn fattar vilket. Men det känns ju bra för mig.
-Jag försöker rida islandhäst på islandshästvis.
- Alice sover så lite på en dag att mitt huvud börjar likna en ballong och min kropp ett snöre som bara hänger med.
- jag har hästar som går lösa på gården och det är omöjligt att fånga dem.
- jag plockar ena ögonbrynet men glömmer bort det andra.


Himmelskt

Jag vaknar med ett ryck av att liten röst ropar "Ma-Ma" från sitt sovrum. Jag går in till henne och hon ligger där o kikar leende mot mig. Hon blir så glad när hon ser mig att hon börjar tok sprattla i sängen. Inget går upp mot detta möte. Det är magiskt. Det är så stort att mitt hjärta slår dubbelslag. Lilla fina du, du skänker så mycket glädje och så mycket kärlek.


Vardagslyx

Vardagslyx är när man hittar tid till att träna och mannen har lagat mat när man kommer hem. Vardagslyx är när man smyger upp och ska säga god natt till dottern och man möts av världens största leende.


Livets dryck

Jag undrar ja hur mycket cola light man kan dricka utan att kroppen tar någon större skada. Finns säkert statistik på det där, men jag har en känsla av att jag inte vill veta.


Flyga

Jag älskar musik som får en att vilja flyga, att lyfta högt med de vingar man inte har!


Dagens

Nyaste inköpet är just nu dessa fina gå skor som Alice fått av sin
Mormor. Nu kan hon traska runt på vår gård.


Att slåss

Det gäller att kunna slåss mot dem man behöver slåss mot. Man måste våga. Våga säga det som krävs. Man måste visa, ja visa vad man tycker. Man måste finnas, ja faktiskt ta den plats man är värd. Låt ingen sätta sig på dig. Idag har jag stridsredskapet framme. Jag ska ringa både badhuset och telia och ta ett snack.  Det gäller att passa på när yxan är vass!

Den lilla naveln

Och där började jag blöda i naveln. Konstigt. Undra om spiralen tar den vägen ut?

Fågeln i det blå

Det bor en liten fågel i vårt hus. Den pickar o pickar. Den har börjat bygga bo, det såg jag idag. Den hade bråttom. Jag undrar om den vet om att vi ska bygga ut där den bor och att den kommer att bli inbyggd i vårt hus? Stackars lilla fågel. Jag vill att den flyttar... Hur får man en fågel att flytta utan att döda den eller dess kommande ungar?

Förvånad

Just nu kör vi med den förvånade minen mest hela tiden...


Otur

Det slår aldrig fel. Tror jag lider av otur. Det känns som en influensa som aldrig ger med sig. Jag undrar ja när det ska sluta. Självklart är allt relativt och visst det är väl inte så farligt. Det är ju ingen som är sjuk eller så.. Men jag vill ändå inte att det ska vara jag och i mitt liv. Klart och slut. Nu bestämmer jag att efter detta är oturen slut.


Pippi Långstrump

Idag blev det flätor för Lill Fia!


Pippande flugor

Är det någon mer än jag som har flugor som till och med förökar sig när de flyger?


Drömmer

Jag tänker för mycket. Det vet jag. Men när jag börjat tänka på något kan jag inte sluta. Jag vill inte tänka framåt. jag är en drömmare utan dess like. Jag försöker stanna i det som kallas här och nu. Men finns det egentligen? Tickar inte tiden hela tiden? Så det som är NU precis nu är ju redan förut..


Härliga Scaniavall

"Vad gjorde du bakom vallen vid fyrvägskorset vid Scania?" frågade moster. "Armhävningar & sittups" svarar jag leende. "Jaha, vi trodde du ramlat när vi åkte förbi och såg en galning ligga bakom vallen. När vi åkte tillbaka för att kolla om det verkligen var du och se om du behövde hjälp såg vi ju att du tränade... Då åkte vi bara förbi!" fortsatte moster fnittrandes. Min moster var inte den enda som åkte förbi och inte heller den enda som tittade. Herregud vad folk kan glo.


Magi

Två små pigga ögon möter mina. Ett litet leende möter mitt. Tiden stannar. Det är magiskt. Mitt hjärta bankar för denna lilla tjej, som är min - bara min och dannes. Så fantastiskt.

Jo men visst

Hade tänkt kolla lite på tv såhär på morgonkvisten och invänta dottern som vaknar snart. Tror ni jag hittar tv dosan? Nej. Ingen fara, jag kan sitta här och stirra eller skriva tusen inlägg i bloggen.


Filosoferar

Nu när jag inte kan sova börjar tankarna snurra. Just nu har de snurrat iväg till jobbet och allt som väntar där. Jag måste jobba en stund idag, lite senare tror jag. Känns aningen konstigt att arbeta så här dags på dygnet även om hjärnan går på högvarv just nu. När jag kommer tillbaka i augusti ska hela verksamheten flytta vilket kommer krävas en hel del jobb och jag måste skicka in önskemål inför det. Jag har senaste timmen legat o funderat på dessa så de är ju så gott som klara. Undra om jag får ob tillägg för detta eftersom det är obekväm arbetstid?? Jag vet att det kommer bli flera förändringar till hösten som både känns bra och mindre roliga.. Men framförallt blir det lite ovisst ett tag - och det är jobbigt, även om man är mammaledig. Min hjärna fungerar ju inte så att det bara är att stänga av, koppla ifrån liksom... Nej, i min hjärna ska allt ältas och vändas och funderas på. Kan vara jobbigt ibland men också aningen spännande. Just nu känns det aningen segt faktiskt. Jaha, Och där blev magen hungrig oxå!! en tidig frukost på det här kanske.. Bara Jag och fågelkvittret utanför fönstret.


Kastar in handduken

Efter en orolig natt med uppvaknande varje timma kan mamman inte längre somna om. Nu kastar hon in handduken och kickar igång dagen medan resten av familjen sover, aningen irriterande kan jag tycka.


Annons

Funnet! Original Felix ketchup flaskor från 1964. Finns att köpa och avhämta på gården Hagalund.


Kärlek.


Kärlek.


Pricken över i:t

Pricken över i:t är:

- När man blir rädd för en tjej med gigantiska armar på boxningen o inser att man verkligen måste boxas med henne.
- När man inser att ens minne är katastrofalt dåligt. Kommer knappt ihåg vad jag heter själv liksom.
- När det regnar o är kallt fastän det enda man riktigt längtar efter är värme o sol.
- När katten fångat så många småmöss att man inte hinner med att städa bort likhögen bredvid knuten.
- När det tar så lång tid att lägga Fialotta för eftermiddagslur att det nästan är dags att hoppa över eftermiddagsluren istället. Mamman missar definitivt denna eftermiddagslur.
- När man vet att kaffet smakar fantastiskt men skulle smaka ännu mer fantastiskt med lite choklad till.. och man inte har någon choklad.

Det finns många "pricken över i:t", men en som tar priset är:
- När man hör historier om par som varit gifta oändligt länge där mannen i förhållandet gör allt för kvinnan. Han till och med "låterfrunspottaurtuggummitihandenpåhonom" och går och slänger det åt henne.

OMG...

Boxning

Ikväll ska jag för första gången i mitt liv gå på ett boxpass. Det kommer att bli tok jobbigt och säkert också tok kul! Jag är så glad att jag har möjlighet att göra sånt, det är det inte alla som har. Det är så skönt att kunna använda sin kropp ordentligt igen efter graviditet och sjukdomarna som hägrat! Så ikväll slår jag och min fina svägerska till på stort - Box Box Box står på schemat!

Gungprinsessan!


Tröttis

Trött brud efter dagar med full fart.


Telletellefånen!

Och på tal om den där iphonen - tror ni jag hade någon täckning hemma?
Eeh, Nej. Så nu har jag lämnat tillbaka den och väntar gladeligen på nästa iphone.
Den skulle komma på fredag, men med min tur så får jag väl vänta någon månad till eller kanske två!

Nuförtidens läggning

Nuförtidens läggning av lillbruden fungerar just nu minst sagt bra. Efter välling och godnattsång så säger vi godnatt och hon börjar göra sina egna kvällsritualer. Jag går därfrån och hör hur hon ligger o småpratar försig själv för att sedan bli helt tyst. Det där med helt tyst är antingen jättebra (hon har somnat) eller så ligger hon och undersöker sängen eller vad det nu är hon pysslar med! När man smyger in och ska kolla läget ligger hon INTE som jag lagt henne, man kan hitta henne hur som helst: Typ huvudet ner och benen pekandes upp i taket. När hon får syn på sin mamma utbrister hon glatt "Ma-ma-ma"! Jag har svårt att hålla mig för skratt (första och andra gången detta inträffar.) Jag lägger tillbaka henne i ursprungsläge och säger återigen godnatt. Jag hör hur hon ligger och småylar "Ma-ma-ma-ma".

Detta håller vi på med ett X antal gånger för att till slut somna. Det är mycket som händer i utvecklingen nu så jag förstår att hon inte har ro att sova. Men efter ett tag får jag kämpa med tålamodet. Då är det skönt att vara två så man kan gå varannan gång. Nu har hon äntligen somnat - Godnatt finaste hjärtat!

Ödet

Tror ni på ödet? Det gör jag. Ibland iallafall.


Svammel

Jag känner mig lite smått ångestfylld just just nu.. Ni vet så där som det känns precis innan man sticker ut i springer. Det är typ som att jag har jobb ångest fast jag inte ska jobba imorgon, skumt! Jag har lite ångest över livet, ja över allt som jag vill fylla det med men inte hinner. Jag skulle vilja ha fler liv. Typ som katter som har nio (!) liv.. Det är fasiken orättvist. Hur ska man hinna med allt man vill här i livet? Hur ska man kunna resa till alla fina och spännande ställen? Hur ska man hinna med alla vackra människor som finns i ens liv? Allt är en prioriteringsfråga och en fråga om tid, lust och beslut. Jag hatar att tävla med tiden och jag hatar att besluta saker. Hur ska det då gå för mig?


Glädjefyllt möte

Gött att jag äntligen fått tag på min iPhone! Jag var ju aningen sur att den aldrig kom. Kanske kan tillägga att jag tydligen lagt bort avin från 3 och att mobilen kommit till posten för över en vecka sen och att de bara var o hämta ut den för lilla damen. Men nu är jag glad i hågen, nu kör vi!


Utopi

Solnedgång, stilig karl, ett glas vin, grillat...snart god grillad mat.... Och DÄR vaknade den övertrötta dottern och tok skriker. Mamman och pappan äter en annan dag.


Påskafton

Lite gitarrspel, sång o lite dans i Hulta på påskafton. Allt slutade med Fredrik Åkare o diverse konstigheter..


Gammal eller ung?

Vad är det som definerar om man är gammal eller ung? När blir man gammal? Jag känner att man hela tiden höjer ribban för vad som känns gammalt. Men jag håller med min mamma om att en äldre herre lyfter av hatten när han hälsar på dig, då..ja DÅ börjar du närma dig "gammal snåret"..


Påsktävling i Hagalund

Vid påskfirandet med familjen Börjesson på långfredagen tävlades det i äggmålning i Hagalund. Det vinnande ägget är målat av pappa Börjesson och föreställer tydligen Danne. Ser ni några likheter? Det gör inte jag. Det vinnande ägget är det som är högst upp på bilden.


Sköningar

Mina finaste sitter o tok trummar på chipsen!


Bus


tAtUeRiNgAr

Jag har verkligen velat tatuera mig så länge. Jag funderar på en text som visar mina starka band till Alice. Jag funderar på texten " My first diamond is my daughter" o sen någon söt liten
Rosa symbol till detta. Enda problemet är om jag skulle få en till dotter o vill bygga på tatueringen, då blir de ju fel grammatiskt. Kolla in följande fultatuering: " my firsts diamonds is my daughters". Det går ju bara inte... Tips på hur jag ska lösa detta stora problem?

Jag o älskade syster har oxå pratat om att göra en symbol för vårt band till varandra... Så egentligen har jag två stycken att göra..


Vid dagens slut

Efter en härlig dag med massa bus med Lilltjejen ser man så här pigg ut.


Ny kärlek

Danne kom hem och sa att han var kär i denne man.


Trivsel

Det är otroligt viktigt att ha vänner där man verkligen kan vara sig själv. Ni vet, man kan vara hur som helst eller se ut hur som helst...det är okej ändå. De tycker om en även om frillan inte är perfekt eller om man råkar fika med iallafall minst två muffinsar för mycket . Det är trivsel på hög nivå. Ens familj är ju van, och de har heller inget val. Man är ju ändå någons barn, syskon, fru eller mamma. De tycker att man är härlig ändå även om inte tånaglarna är klippta. Man ska akta sig för att umgås med människor som bara suger energi ur en, man måste få energi också! Det är viktigt.

Iphonen sökes

Och VARFÖR kommer aldrig min iphone?

Keep going

Livet rullar på kan man säga. Babysim alldeles för sent på dygnet. Smågnälligt babysim. Miljontals saker med till badhuset. Bada bara mamma o dotter. Glömde hänglås till skåpen hemma, köpa nytt. Några minuter sen in till badet. Den lilla rosa mamman ler mot de andra mammorna och säger ursäkta. Ingen ler tillbaka, kanske en föresten. Bada. Duscha, försöker febrilt tvätta håret och underhålla övertrött dotter. Torka stor och liten kropp. Leta efter nyckeln till skåpet. Inte hitta nyckeln. Panik. Ut i badhuset i handduk. Hittar nyckeln precis vid ingången till damernas, gött. Fixa klart oss. Ut i bilen. Får för mig att köpa en kebabtallrik till min ensamma mamma hemmakväll.
Hem, natta Alice. Just idag vill hon inte sova. Mamman börjar tänka på kebabtallriken som står i vardagsrummet. Natta natta natta. Inte sova. Natta igen. Inte sova. Mamman börjar bli tokhungrig. Natta igen. Mamman ger upp. Äter kall kebabtallrik med dotter i knät. Alice sitter och vinkar till tv:n. Mamman funderar när och hur dagen kommer sluta. Alice vinkar till tv:n igen. Life´s rolling on!

Konstigt möte

På morgonpromenaden idag mötte jag en skogshuggare, ni vet en sån där som röjer ur skog. Han pratade som en tok och jag tyckte först han var grymt skön. Men när han av någon anledning började påstå att jag var ointresserad av musik (!) för att jag inte hade hört hans sons band som precis börjat spela på radion, blev jag lite småsur. Jag tog mina apostlahästar och gick därifrån. Dumma skogshuggare - jag som älskar musik.

Fler än jag?

- Finns det fler än jag som sätter på mig träningströjan bakochfram och går till träningspasset utan att märka det?
- Finns det fler än jag som glömmer BH:n och måste köra Bh löst för en stund?
- Finns det fler än jag som glömmer hårborsten på träningen och måste gå med håret ståendes rakt upp efter tvättning på träningen? (Det skönaste är då att träningslokalen ligger mitt på stan).
- Finns det fler än jag som har aningen svårt att parkera och råkar köra rakt in i ett mindre buskage?Färdigfirat

Ännu en födelsedag till ända, en härlig sådan får jag väl lov att säga! Jag tackar alla fina som firat mig OCH som hört av sig!!
Nu väntar en lite shopping på HM och en massage på Hela dig! Känns som det inte sitter fel, något av det.
Lillfia har varit på super härligt humör både igår och idag vilket gillas grymt. Dock satte hon mat i halsen idag, som satte tvärstopp så jag fick vända upp och ner o dunka rygg. Riktigt läskigt - och säkert inte sista gången heller tyvärr. Hon ändrade färg i ansiktet ganska snabbt till en mer rödlila nyans och det gällde att handla snabbt. Det är inte förrän i dessa lägen man verkligen förstår att allt kan gå så fort.

Nu är allt diskat o klart efter helgens firande så nu tar vi kväller tillsammans med mannen i soffan.

RSS 2.0