Att resa med barn

Att resa med barn, till varmare breddgrader, var för mig aningens pirrigt. Men ack så underbart! Att resa med barn inkluderar så mycket att det är svårt att få med detaljer men i livet med barn är det detaljerna som är viktiga.

Att resa med barn inkluderar en flygresa full av bus med Liten 1 åring, inte sitta i en och samma ställning i mer än 10 sek, äta flygplansmat med "huvudet ner och fötterna upp" känsla, blöjbyte med fel slags blöjor (glömde Up&Go) halvt ståendes med minimum utrymme samtidigt som "tittutleken" tog överhanden och slutade med nerpinkade brallor. Summa summarium: 1)Aningens trötta föräldrar (och även en trött mormor som satt bredvid händelsens epicentrum) efter flygturens slut.
2) aningens stolta föräldrar, dottern / vildbattingen skötte sig utmärkt.

Att resa med barn inkluderar lek på stranden, lek på hotellrummet, lek i havet, lek i vagnen, lek i bussen.. Ja lek i stort sett överallt med vadsomhelstsominteärfarligt. Det som tog priset var ändå när morfarn tvingar upp den stackars lilla mamman och en lycklig Alice på en madrass i poolen (som Alice gärna ville sitta på). Alice sittandes på madrassen och även mamman som med starka armar håller om sin dotter. Morfarn liksom "kör" ekipaget runt runt i bassängen med ett nöjt barnbarn. Allt väl så här långt. Snart gör sig dock känslan påmind om okammat hår, osminkad och att bikinin inte riktigt sitter kanon och att det "bluppar" både här och där. Mamman tittar sig nervöst omkring. Fullt med folk ligger runt poolen, tysta, stirrandes på oss - de enda som badar. Mamman blundar ett ögonblick och önskar att alla är borta när hon öppnar ögonen igen. Stängda ögon - öppna ögon...men likt förbannat är alla stirrande ögon kvar.

Att resa med barn inkluderar så mycket glädje, skratt och fantastiska stunder.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0