Låtsasletande

En aningen ansträngd känsla infinner sig i luften när man som köpare av tjänst skall betala svartjobbaren som står i ens källare och kämpar med bergvärmen. Den anstränga känslan infinner sig då konversationen sker på följande sätt: " Vill du ha något för det här?" frågar den okunnige husägaren
(och hoppas innerligt att svartjobbaren säger nej). När svartjobbaren svarar "Ja, 100 spänn" håller den okunnige husägaren på att skämmas ögonen ur sig. Han vet - det finns inga pengar hemma. Den okunnige husägaren springer snabbt uppför trappen och letar febrilt efter pengar -"Var, var, VAR i helvete har vi pengar?? " muttrar husägaren samtidigt som det ropas på frun i huset. "Älskling har vi några pengar hemma?"

Samtidigt som husägaren ropar på sin fru och febrilt letar efter pengar i hans jackficka möter han svartjobbaren som med en besviken blick lägger ifrån sig verktygen i trappen. "Hörrödu mannen, jag har varit med om sånt här låtsasletande av pengar förr. Folk tror att man vill jobba gratis", fräser han snabbt innan han slår igen ytterdörren och går.

Kvar står en husägare - som skämts ögonen ur sig - med sina två tomma ögonhålor som närmsta vänner.


Kommentarer
Postat av: Maggan

Men fy vad jobbigt... och pinsamt! Och jag frågar mig ännu en gång i livet; måste alla dra alla över en och samma kant?

2012-12-11 @ 19:02:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0